Madplan - uge 1

En mors beretninger #3

Du ved du er mor, når du pludselig forstår betydningen af en masse forkortelser og mærkelige ord – og flittigt bruger dem (for du er i så meget søvnunderskud, at du vil spare på så mange ord som muligt):

Jeg tror lige, at jeg skal høre i min mg, om de suppl. med mme eller giver ren mm. Nogle giver jo også mme om aftenen i håb om, at få det lille menneske til at sove lidt mere… Eller også må jeg hellere snakke med min jm eller nej, det er jo sp nu. – Måske gider dit barn bare ikke at sove, fordi det har besøg af en søvntiger!!! Han er jo også lige midt i et af de der store udviklingsspring ikke? Og det er ekstra hårdt, når dit barn også liiiige er i et appetitspring! Hvilket tigerspring er dit barn i nu? Mit barn sluttede lige sit ene tigerspring, og så startede det næste spring en uge før!?!?!?! Hvad sker der for det?! Hvad med jer – kører i efter blw-metoden, eller giver i skemad?

Oversættelse:

mg – mødregruppe

mme – modermælkserstatning

mm – modermælk

jm – jordemoder

sp – sundhedsplejerske

søvntiger – barnets verden udvides og kan virke utrygt. Søvn betegnes som seperation, hvilket kan gøre, at barnet kan blive utryg ved at falde i søvn selv, eller har behov for at mærke mor og far, og vågner derfor ofte om natten.

Tigerspring – udviklingsspring, som dit barn, ifølge to hollandske forskere, kommer igennem, hvor der sker forandringer. Disse forandringer gør dit barn forvirret og ekstra omsorgskrævende (altså rimelig umulig at læse). Ved interesse kan i læse mere om det i bogen Vidunderlige Uger.

BLW – “jeg kan godt selv”-metode, hvor baby selv får kontrol over maden.

 

Andre gode facts til dig som enten er gravid – eller til din kæreste/mand, som har brug for at lære det nye ordforråd (det er jo altid godt, at være på forkant ikke?):

  • Ammehjerne – vores undskyldning for at glemme alt i den periode, man ammer.
  • Ammeindlæg – bind til brysterne, der suger fugtigheden, når mælken fosser ud.
  • Ammebrik – Silikone-brystvortebeskytter (fancy udtryk). Kan hjælpe hvis man får sår eller revner på brystvorterne.
  • Autostol – Babyens stol til bilen.
  • Barnevognskæde – ikke sådan en oliefætter som på din cykel. Men en snor du sætter på kalechen, så dit barn bliver underholdt.
  • Bidering – Massage for dit barns gummer.
  • Brystsuger/brystpumpe – til enten at lette trykket eller pumpe mælk ud, som kan bruges i barnets mad eller gives på flaske.
  • Kørepose – IKKE en pose til bilen, men en pose som barnet sover i, når i er ude og trille med barnevognen.
  • Voksipose – Også en soveposelignende omsvøb til dit barn. Det kræver desuden helt særlige evner, at kunne binde sådan en korrekt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Madplan - uge 1