Fredagsfavoritter #6

Instagram – billeder vi ignorerer, misunder og bliver inspireret af.

Dette indlæg handler måske i virkeligheden mere om at få stillet vores nysgerrighed, fremfor at lade sig forføre af inspirerende farver og kreative og nytænkende billeder. Jeg er begyndt at bruge Instagram meget og er vild med det, Instagram kan give. Men i forlængelse af dette er jeg begyndt at tænke over, hvilke slags billeder, der får os til at falde ned af stolen af ren begejstring, samt hvilke vi scroller hurtigt forbi. Hvis nu vi i et kort øjeblik dykker ind i vores sorteringsfilter og udforsker, hvad der ligger til grund for vores efterhånden automatiserede filtreringssystem, kan vi måske finde ud af, hvad der inspirerer os, samt hvad der ikke gør.

Hvad kan jeg så bruge den viden til? Måske den kan bidrage til at lære min stil, smag og endda mig selv bedre at kende. Der er nogle ting, jeg scroller hurtigt forbi, eller sågar unfollower fordi det giver en lille form for irritation hos mig, når jeg ser det. Noget af det kan måske være præget af en form for misundelse, andet kan simpelthen kede mig. Eksempelvis billeder af skabe fyldt med Royal Copenhagen, billeder af en musselmalet te kop på et fint tæppe og en lille blomstergren ved siden af. Jeg vil ikke støde nogen. Dette er bare min smag. Jeg samler selv på RC, og elsker det. Men det inspirerer ikke mig, at lægge billeder op af det.

Jeg har fundet ud af, at jeg har brug for ærlige, realistiske og nytænkende billeder og profiler. Dét inspirerer mig. Det virker ikke så realistisk (for mig), at man hver morgen sidder med sine nye fede støvler, på et lækkert tæppe og drikker kaffe af sin musselmalede kop, med en gren med blomster på ved sin side. Bevares, det er et rigtig flot billede. Men stadigvæk, det bliver mere for billedets skyld, at det er taget, end for momentet – stemningen – dig som person. Det inspirerer mig ikke.

Noget andet er børneværelser. Børneværelser med de rigtige instagram møbler og interiør. Og den rigtige belysning. Den der næsten sort/hvide farve og lidt ekstra på lysstyrken… Det har nok dybest set noget at gøre med misundelse. Misundelse er en grim ting, men når jeg ser sådanne fine OG ryddelige børneværelser tænker jeg “det ska’ jeg da ha’..”. Og så scroller jeg hurtigt forbi. Jeg ved jo godt oppe i mit hovede, at intet børneværelse ser sådan ud i virkeligheden – gudskelov for det, vil jeg sige. Men billederne får alligevel en følelse op i mig. Det bryder jeg mig ikke om. For jeg ønsker jo slet ikke, at min søn skal sidde på et værelse, hvor alt er sort og hvidt, og ikke mindst clean.

Noget andet er de genstande, der pludselig bliver fuldstændig hypet. Eksempelvis Kähler vasen, Kaj Boyesen aben osv. Vi er flokdyr, og når andre har noget fedt, vil man også selv have det. Det giver en form for tilfredshed, at være en del af flokken. For mig kan det blive uoriginalt og kedeligt. Jeg har lyst til at kyle ting ud, hvis det pludseligt er noget, alle får fingrene i.

Men bliver vi i virkeligheden inspireret af Kähler vasen, Kaj Boyesen, Royal Copenhagen, kubusstager osv? Jeg tager mig selv i at scrolle direkte forbi den slags billeder – Med mindre de er sat i sammenhæng med noget, som jeg ikke ser hver dag. Det er bestemt ikke, fordi jeg ikke anerkender designerne og produkterne. Jeg har selv flere af tingene i mit hjem, eller har haft på et tidligere tidspunkt. Men jeg er nået til et punkt, hvor jeg længdes efter at blive mødt med noget nyt og anderledes. Dette leder mig videre til, hvad jeg rent faktisk bliver super inspireret af. Jeg ELSKER at se billeder af noget, jeg ikke har set før. Det kan være af noget unikt keramik, af nogle specielle møbler eller nogle geniale DIY’s. Det kan være en måde at male væggene på, der fanger min øjeblikkelige opmærksomhed. Det kan være samspillet af genbrug, design, DIY og planter, der skaber et levende rum med karakter. Jeg bliver inspireret og forført af kreativitet, personlighed, humor og mod.

Som tidligere beskrevet har jeg efterhånden lært, hvad jeg sorterer fra og ignorerer, fordi der ikke opstår nogle gode følelser eller indtryk fra dem. Men jeg er nysgerrig omkring, hvordan du opfatter inspiration og ikke inspiration på Instagram. Hvad har du eksempelvis gjort dig af tanker om de populære designvarer og Royal Copenhagen samlinger? Hvad sorterer du fra som uinteressant og hvorfor? Hvad bliver du påvirket af positivt?

 

Følg endelig med på min InstagramFacebook og på Bloglovin hvis du har lyst.

Ingen kommentarer til Instagram – billeder vi ignorerer, misunder og bliver inspireret af.

  • Camilla Korsgaard

    Lige netop 😀 Tak for din kommentar <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Har ikke selv nogle designerting i mit hjem (Kun en Lyngbyvase jeg fik af min mor).. jeg synes ganske enkelt det er alt for dyrt at bruge sine penge på.
    Nå jeg ser de der helt sort/hvide billeder tænker jeg altid “nej hvor er det flot og stilfuldt”, men lige bagefter tænker jeg “Gud hvor er det upersonligt i det der hjem”, og der bliver derfor som oftest scrollet hurtigt forbi disse billeder.

    Jeg elsker billeder som er naturlige hverdagsbilleder. Med en træt mor, et rodet hjem, et køkken der sejler osv. 🙂

    God dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fredagsfavoritter #6