Madplan uge 7
Madplan:
Mandag d. 13. Gullasch suppe
Tirsdag d. 14. Farsbrød med kartofler og brun sovs
Onsdag d. 15. Rester
Torsdag d. 16. Wok med kylling
Fredag d. 17. Fødselsdag
Lørdag d.18. Sandwich
Søndag d. 19. Benløse fugle med kartoffelmos
Indkøbsliste:
Gullasch suppe (fra Mou)
1 pakke hk. kalv og flæsk
Æg
Løg
Hvidløg
Mælk
Bacon i skiver
1 pose kartofler
Fløde
Ribsgele
1 pakke nudler
Tre kyllingefileter (to til torsdag, én til lørdag)
Peberfrugt
Broccoli
Gulerødder
Bambusskud
Kokosmælk eller sur/sød sauce til wok
Baguette
Salat til sandwich
Creme Fraiche til dressing
Okseklump
Røget bacon eller spæk til benløse fugle
Opskrifter:
Farsbrød:
1 pakke hk. kalv og flæsk
1 æg
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk timian, finthakket
1,5 dl mælk
2 spsk mel
1 pakke bacon i skiver
Evt. lidt havregryn
salt og peber
Kartofler:
En lille pose kartofler
2-3 spsk jomfruolivenolie eller lidt smeltet smør
evt. 1 spsk tørret timian
Sovs:
Fløde
1 spsk ribsgele
salt og peber
sovsejævner
kulør
Fremgangsmåde:
Farsbrød og sauce:
Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt mel, evt. havregryn, 0,5 dl mælk og æg og rør farsen glat.
Kom farsen i et lille ovnfast fad (ca. 16 x 22 cm) og form den til et farsbrød.
Kom bacon på farsbrødet og brun det midt i ovnen. Skru ned for ovnen, hæld resten af mælken omkring farsbrødet og bag det færdigt. Tag farsbrødet ud og hold det varmt.
Fjern mælkeskindet og si mælken over i en tykbundet gryde. Tilsæt fløden sammen med ribsgelé, salt og peber.
Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
Skær den forlorne hare i skiver i fadet. Serveres med sauce, kartofler og ribsgele.
Bruning
Ca. 20 min. ved 220 grader i ovnen.
Bagetid
Ca. ½ time ved 170 grader i ovnen.
Kartofler:
Skyl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte. Koges i en gryde.
Hvis du har ekstra tid, kom kartoflerne i et fad og kom i ovnen til resten af maden er færdig.
Wok med kylling:
1 pakke nudler
To kyllingefileter (to til torsdag, én til lørdag)
Rødløg
Hvidløg
Peberfrugt
Broccoli
Gulerødder
Bambusskud
Evt. andet grønt…
Kokosmælk eller sur/sød sauce til wok
Fremgangsmåde:
Kylling skæres i mindre stykker og steges i wokken
Rødløg skæres i både og hvidløg snittes i mindre stykker – kom det i wokken
Vand sættes i kog i en gryde
Resten af grøntsagerne snittes og tilføjes wokken
Kom nu woksauce/kokosmælk i og lad simre under låg i nogle minutter, mens nudlerne kommes i gryden
Hæld vandet fra nudlerne og kom nudlerne i wokken. Vend det hele.
Sandwich:
Baguette
Kyllingfilet, stegt og skåret i strimler
Salat til sandwich
Creme Fraiche og krydderier til dressing (evt. god karrydressing).
Benløse fugle med kartoffelmos:
Okseklump
Røget bacon eller spæk
ca 3 gulerødder
1 løg
vand eller buillon
2 spsk mel
Mælk
Kartofler til mos
Fremgangsmåde:
Skær okseklumpen i tynde skiver. Bank dem fladt på et bord. Krydr med salt og peber.
Rul, og snør kødet. Brun de små ruller i en gryde med lidt olie. Skær løg og tilsæt.
Tilsæt vand og tomatpure. Dækkes med låg og braiseres i gryde til kødet er mørt, ca 1-1.5 time.
Tag de benløse fugle op, si løg og gulerødder fra væden.
Hæld væden tilbage i gryden og jævn med meljævning. Pisk godt igennem i gryden, så det ikke klumper.
Pisk halvdelen af meljævningen i, og tilsæt mere, hvis sovsen skal være tykkere.
Smag til med salt og peber. Tilsæt kulør.
Varm de benløse fugle i sovsen.
Serveres med kartoffelmos.
Følg endelig med på min Instagram, Facebook og på Bloglovin hvis du har lyst.
Ingen kommentarer endnu