Fredagsfavoritter #4

Tumletid – Skummøbler

Jeg er stor fan af baby- og børnelegetøj, der er med til at styrke barnets kompetencer, motorik og sanser. Inden jeg blev en del af den nye mor-verden, havde jeg en del kendskab til brandet Bobles. Jeg synes det er virkelig smart og det er i mine øjne pænt samtidig. Louis har allerede nogle forskellige slags, og vi bruger dem flittigt, når vi tumler. Men her den anden dag introducerede en anden mor mig til hjemmesiden “skummøbler”. Det har samme “mål” som Bobles, men man kan få nogle virkelig fede tumlemøbler og sammensætte det uendeligt. Dette er ikke en reklame, men jeg blev bare selv ret positiv over deres webshop. Jeg ville ønske at vi havde pladsen, så Louis kunne få et rum med plads til god fysisk udfoldelse. Møblerne har jeg ofte set i institutionssammenhænge, og de er virkelig gode til leg for både små og store tumlere. Prisen synes jeg faktisk er lidt pænere end Bobles’ priser, idet du vælger små pakker af flere styks på én gang.

Lidt billeder fra deres shop her:

799-kroner

799 kroner

249 kroner

249 kroner

349 kroner

349 kroner

1449 kroner

1449 kroner

1599 kroner

1599 kroner

Deres hjemmeside: http://www.legeskum.dk

Fra barnet er helt lille, til det kommer i skole, og videre resten i livet, bør bevægelse være omdrejningspunktet for dets motoriske udvikling – og børn har også som udgangspunkt en indre lyst til at bevæge sig. Kropslige udfordringer er lig med kropslige erfaringer, og dét er med til at give en glad krop. Bevægelse er ligeledes med til at udvikle en masse andre kompetencer hos barnet. Kropserfaring øger barnets selvtillid og selvværd, hvilket gør det i stand til at turde springe ud i ting hvad end det er psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Motorik er et begreb, der omhandler alt vedrørende barnets udvikling. Der er to underkategorier til begrebet motorik; fin- og grovmotorik. Finmotorik omfatter hændernes, øjnenes og taleorganernes bevægelser og koordination, fx tegne og klippe. Grovmotorik betyder, at barnet bevæger sig fra sted til sted ved brug af hele kroppen, men også barnets kropsholdning og koordination af bevægelser. Dét at ligge på maven, rulle, kravle, stå, gå, hoppe og balancere gælder i alle aldre og er selve grundkernen i kropslig udfoldelse.

  • En stærk ryg er et vigtigt udgangspunkt for barnets videre bevægelsesmønster ? både når barnet som helt spæd skal være maveliggende, men også når barnet er i voksealderen. Noget af det allerbedste man kan gøre at opbygge og vedligeholde en stærk ryg.
  • Med en stærk ryg vil barnet erfare, at det er nemmere at rulle. Når barnet ruller, er det selv i gang med at bevæge sig. I forbindelse med barnets nysgerrighed, skaber det grobund for den videre udvikling, hvor barnet begynder at krybe og kravle. Det lille barn kan have gavn af at blive hjulpet lidt på vej og blive motiveret, eksempelvis med objekter der afgiver lys og lyd. Det lidt større barn skal endelig blive ved med at rulle, krybe og kravle, da det er gavnligt for barnets kropsbevidsthed.
  • Når barnet kommer op at stå. Det helt lille barn gør det som oftest først på skødet, og det skal øves mange gange, før sikkerheden er der, og de første selvstændige skridt bliver taget. Det kræver muskelstyrke i benene og rigtig god balance at gå. Så når barnet står, bøjer og strækker benene, er det ren muskel- og balancetræning.
  • Balancen har indflydelse på alt, hvad kroppen foretager sig. For det helt lille barn bliver balancen stimuleret ved hver eneste bevægelse og ved hvert eneste niveauforskel. Når barnet bliver lidt ældre, og selv kan komme omkring, bliver balancen ikke kun stimuleret, men også udfordret. Jo mere tryg barnet er ved sin balance, jo mere vil barnet selv udfordre den.

 

Følg endelig med på min InstagramFacebook og på Bloglovin hvis du har lyst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fredagsfavoritter #4