Karma, du er en guttermand!

Vuggestuestart – nice to have eller need to have?!

Jeg har længe tænkt, at jeg ville dele mine erfaringer omkring Louis’ vuggestuestart. Hvad er godt at have med, hvordan tackles det bedst muligt og så videre. For det er jo noget af en omvæltning for både baby og mor.

Da Louis skulle starte i vuggestue undersøgte jeg flere steder, inklusiv hans vuggestue, om der var noget, der var absolut need to have, og hvad der var nice to have. Vuggestuen foreslog, at vi kunne lure lidt i de andre børns garderober. Men det gav ikke så meget, så jeg søgte på nettet. Derudover fandt jeg hurtigt ud af, hvad der var vigtigst – i forhold til årstiden. Så vores liste kommer nedenunder. Bare husk at Louis startede i maj, så der vil være forskel på, om ens barn starter i sommerperioden eller om vinteren.

Liste til vuggestuestart

  • Navnesutter. Det er noget jeg har været super glad for, at have investeret i. Der tabes sutter, de glemmes rundt omkring, og de bliver måske taget af andre børn, hvis de ligger på et bord eller gulv. Derfor er det g-e-n-i-a-l-t at der står Louis’ navn på. Vi har købt dem inde på mam’s hjemmeside, og jeg mener det er ni sutter vi har bestilt i alt. Så har vi nogle sutter ad gangen dernede, og når de skal med hjem og skoldes, er der et nyt hold sutter, der kommer med derned. – Absolut need to have herhjemme.
  • Termosæt. To delt termosæt uden for. De kan altid få en tyk trøje eller lignende på indenunder. Vi har købt to sæt på tilbud. Så Louis har et termosæt liggende fast i vuggestuen og et sæt hjemme.
    Af erfaring efter én måned i vuggestue. Det er rigeligt med ét sæt. Baby transporteres alligevel derned med jakken på, og så kan bukserne være i et lille net eller lign.
  • Regntøj. Også todelt.
  • Udendørs futter. Rigtig gode at have, når baby ikke kan gå selv endnu, men skal med ud på legepladsen og spise sand og så videre. :-).
  • Uldvanter og/eller regnvanter.
  • Tynd bomuldshue eller uld/silke.
  • Putteklud eller en anden tryghedsskabende ting, som ens barn elsker. Louis sover altid med en stofble, så der ligger et par stykker dernede. Just in case.
  • Ekstra tøj. Ekstra strømper, langærmet bodyer, kortærmet bodyer, trøje, bukser osv. Gerne til to hele sæt tøj.
  • Navnelapper (indeholder reklame). Jeg har kendt til navnelapper længe, grundet mit arbejde som pædagog. Og det er genialt at klistre dit barns navn på dets ejendele, om så det gælder tøj, sko, drikkedunk, madkasse osv. osv. Derfor skulle jeg uden tvivl have det til Louis også. Så der er hans navn i hans sko, futter, overtøj og noget af tøjet. Det er så smart.

Den bedste vuggestuestart

Jeg har skrevet lidt dagbog her på bloggen omkring Louis’ indkøring, så det vil jeg ikke gå i detaljer med. Det kan i læse i de tidligere indlæg 🙂

Men mit bedste råd er, at lade barnet starte i god tid inden du selv starter på arbejde igen. Det giver simpelthen en ro, hvilket jeg er helt sikker på smitter af på ens barn. Jeg havde lidt over tre uger til at køre Louis ind. Det var rigtig dejligt at kunne tage én dag ad gangen, så det udelukkende kørte efter Louis’ behov. For det er noget af en omvæltning både for ens barn, at skulle væk fra sin elskede mor, til pludseligt at skulle forholde sig til en masse andre børn og voksne. Og at barnet nu skal dele de voksne med alle de andre børn. Men det er i den grad også en omvæltning for dig som mor. Jeg havde mange gange ondt i maven over, at aflevere Louis velvidende om, at jeg blot skulle hjem og vente, til at han skulle hentes igen. Men du trækker bare pinen ud, hvis du hele tiden udskyder det. Når først du er startet arbejde igen, har du ikke lige mulighed for at hente dit barn, hvis det pludseligt er ked eller lign.

Et andet råd er, at gøre det tydeligt for barnet, at nu går du. Det er ikke en god idé at skynde sig at gå, mens barnet er i gang med at lege, eller kigger væk. Øv i at sige pænt farvel, og ønsk en god dag. Smil og vink (også selvom du har lyst til at tude).

Ellers skal man nok bare have en ordentligt omgang is i maven. Mærk efter, og tro på at personalet vil dit barn det allerbedste. Skab en god relation til personalet på stuen. Dit barn kan mærke, når mor er utryg, men især også når mor er tryg og tilpas ved stedet og personalet.

 

Jeg håber det kan bruges. Kom gerne med flere indspark, hvis du brænder inde med nogen. Jeg har som sagt kun draget egne erfaringer fra Louis’ vuggestuestart.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Karma, du er en guttermand!